Surówka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

  • cebula czerwona

    3 szt
  • marchewka

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • jabłko winne

    5 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste czerwoną zetrzeć na tartce, nastepnie sparzyć gorącą wodą. Zostawić na 10 min. i odsączyć. Dodać starte jabłka, cebule też zetrzeć na tartce albo pokroić w kostke i marchewke. Dodać sól, pieprz i olej albo śmietane zamiast oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 23.10.2013 09:18
ależ zrobiłeś mi smaka
adelajda 25.08.2013 16:29
lubię surówki
pestka 02.08.2013 14:20
bardzo smaczna
Kasia36 28.07.2013 22:32
Smaczny przepis
Bernadeta1 03.04.2013 00:48
zdrowa i smaczna
AZgotuj 15.03.2013 10:13
Pysznie i zdrowo:) Lubię mieć taką w lodówce, kiedy jestem głodna szybko mam pod ręką coś zdrowego:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat