Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 sztuki
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz Prymat

  • ocet winny

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • kapusta czerwona

    1/2 główki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czerwoną kapustę umyć i poszatkować. Posolić, wymieszać. Obrane marchewki umyć, zetrzeć na tarle na grubych oczkach. Dodać do kapusty. Wymieszać. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem. Przełożyć do kapusty. Dodać do smaku przyprawę kucharek uniwersalną i czarny pieprz. Skropić octem winnym. Wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Danka

04.12.2013 17:19
dobry dodatek do obiadu

Danka

04.12.2013 17:19
dobre, polecam

berys18

25.10.2013 08:01
pyszna sałatka

IlonaAlbertos

18.10.2013 12:37
Smakowita, nawet bardzo.

Katarzyna59

15.10.2013 09:33
smaczna suróweczka

IwonaKa

08.08.2013 11:52
pycha,ja dodaje jabłko zamiast marchewki,spróbuję jak smakuje wg Twojego przepisu

Alex_M

06.07.2013 13:27
smaczna suroweczka

Ada-Gaba

27.04.2013 11:14
z pewnością pyszna

pajbek

17.04.2013 09:55
Fajna surówka :-)

Łukasz15

30.03.2013 08:58
Czasem robię podobną do obiadu, polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat