Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty - 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 2-3 łyżki
sok z cytryny 4-5 łyżek
kapusta czerwona 50 poszatkowana

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty - 2

Kapustę parzymy wrzątkiem, odciskamy z wody.
Cebulę drobno siekamy.
Łączymy kapustę z cebulą, skrapiamy sokiem z cytryny, solimy do smaku, ew. dodajemy cukru i pieprzu do smaku, mieszamy.
Skrapiamy oliwą.
Przed podaniem posypujemy zieloną posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 24.09.2010 19:29
na pewno zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak