Surówka z czerwonej kapusty.

Surówka z czerwonej kapusty.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1/2 główka
  • papryczka chili

    1/2 sztuk
  • koper

    1/4 łyżeczka
  • olej słonecznikowy

    2 łyżka
  • ocet jabłkowy

    1/2 łyżka
  • sól do smaku

  • natka pietruszki suszona

    1/4 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Papryczkę chilli należy dokładnie umyć, pozbyć się gniazda nasiennego i bardzo drobno posiekać. Natkę pietruszki i koperek, należy dokładnie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i posiekać drobno. Wszystkie składniki wrzucić do miski, wlać dwie łyżki stołowe oleju, wlać pół łyżki stołowej octu jabłkowego, doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kate.500

17.04.2012 07:49
pychotka

kate.500

17.04.2012 07:49
pychotka

roboking

10.03.2012 16:48
Wygląda ciekawie.

olkaaa

02.03.2012 08:15
mniam

olkaaa

02.03.2012 08:15
mniam

Dorian

17.01.2012 08:41
pycha

[email protected]

17.01.2012 08:36
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat