Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1/2 szt
  • cebula

    1 szt
  • papryka

    1 szt
  • ogórek kiszony

    2 szt
  • oliwa

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać odrobinę soli, wymieszać, odłożyć na 1/2 godz. Gdy kapusta puści sok, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, skropić oliwą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać. Podawać do mięsa i ziemniaków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

23.10.2013 17:37
bardzo lubię

IlonaAlbertos

02.10.2013 12:17
Smakowita surówka.

zuzanna_z

27.06.2012 11:30
smaczna surówka

pipi765

22.01.2012 19:24
pyszne

Iwona51

10.01.2012 10:42
smaczna

calliope

12.10.2011 13:04
świetna surówka

Kopiko1983

30.09.2011 06:26
Smaczna suróweczka!

Monika193

25.09.2011 21:28
pyszna

IKrakowianka

25.09.2011 08:34
pyszna surówka i bardzo zdrowa

FAFIK

24.09.2011 20:44
Pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat