Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt.
jabłka 2 szt
marchewka 2 szt.
cebula 1 szt
olej do smaku
sól do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Warzywa starannie umyć.
Kapustę, po odrzuceniu zewnętrznych liści, poszatkować na cienkie paski. Jabłka i ewentualnie marchewkę obrać ze skórki i utrzeć. Cebulę obrać i drobniutko posiekać.
Wrzucić wszystko razem do salaterki. Dodać olej, doprawić do smaku solą i kwaskiem lub sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 25.02.2013 09:17
mniam mniam;)
klaklak 15.03.2012 14:51
smaczna
iza15 15.09.2011 21:25
smaczna
Izabela28 10.09.2011 13:52
klasyczna, smaczna surówka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak