Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z czerwonej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1 sztuka
por 1/2 sztuki
sok z cytryny 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżczeki
rodzynki 1-2 łyżeczki
kapusta czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z czerwonej kapusty

kapustę drobno szatkujemy a następnie wkładamy na ok. 15 minut do gotującej lekko osolonej wody. odcedzamy. pora(możemy go zastąpić cebulą) kroimy w cienkie paseczki a jabłka zaś ścieramy na tartce jarzynowej. całość dokładnie mieszamy z oliwą. dodajemy sok z cytryny oraz rodzynki. mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 01.02.2014 20:28
idealny dodatek do drugiego dania
kate.500 10.11.2013 17:32
super dobra
ela16 18.08.2011 12:14
fajna
dorotka0000025 03.02.2011 11:53
bedzie dzis na obiad
aginaa 03.02.2011 08:17
super, ja tez lubie taka
iwa643 03.02.2011 07:26
pycha
Damian19 03.02.2011 07:08
jest wysmienita
Monika193
Monika193 02.02.2011 18:09
lubię takie surówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak