Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej cykorii i dymki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cykoria 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 3-4 szt
kapusta pekińska 3-4 liście
majonez 2-3 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej cykorii i dymki

Cebulę dymkę należy dokładnie umyś, a następnie drobno posiekać razem ze szczypiorem. Liście kapusty pekińskiej i cykorię poszatkować. Majonez wymieszać z odrobiną cukru i soku z cytryny. Wszystkie składniki surówki włożyć do miski, dodać majonez, przyprawić do smaku, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 22.02.2014 10:43
chętnie zrobię
ben-ka 22.02.2014 08:54
Mnie by smakowała,lubię cykorię.
czekoladka_m 23.01.2014 21:32
Pyszności:) Lekko i zdrowo
Katarzyna59 22.06.2013 20:50
bardzo apetyczne
Ela15 01.03.2013 08:15
bardzo zdrowa
Aleksandraa 20.09.2012 11:50
fajna ":)
Iwusia 18.09.2012 21:25
smakowita surówka
Betka 14.09.2012 09:40
rewelacja;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak