Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwona kapustą i sosem kokosowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona około 200 g
marchewka 2 szt
kiełki soi do smaku
sezam 1-2 łyżki
sos
mleko kokosowe 1 puszka
sos sojowy do smaku
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwona kapustą i sosem kokosowym

Czerwoną kapustę umyć, posiekać bardzo drobno. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do miski dodać kapustę, marchew, kiełki soi. Rozgrzać suchą patelnię i przyrumienić na niej sezam. W międzyczasie przygotować sos: czyli mleczko kokosowe wymieszać z sokiem z limonki i sosem sojowym. Przygotowanym sosem polać warzywa,a na wierzchu posypać przyrumienionym sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 12.03.2011 07:58
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak