Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerownej cebuli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula czerwona 2 szt
jogurt naturalny 175 ml
sok z cytryny 1 szt
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
koper świeży 1 łyżka
pietruszka zielona 1 łyżka
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerownej cebuli

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, przekrawamy na pół i kroimy w cieniutkie piórka. Cebulę wrzucamy do miski ugniatając ją leciutko palcami.
Krok 1 - Surówka z czerownej cebuli foto
2
Jogurt naturalny mieszamy z sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem, chwilę miksujemy w celu spienienia. Przygotowanym sosem polewamy cebulę.
Krok 2 - Surówka z czerownej cebuli foto
3
Jabłko myjemy i obieramy a następnie kroimy w cienkie słupki, Pokrojone jabłko kładziemy na sos i obficie kropimy sokiem z cytryny.
Krok 3 - Surówka z czerownej cebuli foto
4
Całą surówkę posypujemy posiekaną zieleniną.
Podajemy zaraz po przygotowaniu.

Smacznego!
Krok 4 - Surówka z czerownej cebuli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monia 12.07.2013 14:56
Fajny pomysł, wypróbować trzeba ;D
David 12.07.2013 14:36
pyszna taka z cebulką czerwoną musi być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak