Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czarnej rzepy z selerem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler 1/2 sztuki
gruszka 1 sztuka
śmietana 3-4 łyżki
sezam ziarna 1 łyżka
sok z połowy cytryny do smaku
sól i pieprz do smaku
rzepa 1 (czarna)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czarnej rzepy z selerem

Rzepę, gruszkę i selera oskrobać.
Warzywa oraz gruszkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wymieszać z sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Dodać śmietanę, wymieszać.
Posypać sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak