Surówka z cykorią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duże główki cykorii

    2
  • duża marchew

    1
  • jabłka

    1/2
  • cebuli cukrowej

    1/2
  • pęczka koperku

    1/2
  • ocet jabłkowy

    kilka łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa umyć, oczyścić. Marchew i jabłko zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Z cykorii usunąć wierzchnie, uszkodzone liście, wyciąć głąbik, liście pokroić w paski, dodać do marchwi. Cebulę obrać, pokroić w cienkie ćwierć plasterki, dodać do reszty warzyw. Do octu dodać szczyptę, może dwie, cukru, szczyptę soli i pieprzu cayenne, wymieszać, dolać oliwę i dodać koperek. Tak przygotowanym sosem polać warzywa, wymieszać dokładnie. Podawać do dań mięsnych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 24.03.2011 21:21
fajne
Goya 14.12.2010 19:26
fajna
Dorota71 20.09.2010 11:51
smakowite
bogumiła3 17.09.2010 13:53
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat