Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z buraków

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
cebula czerwona 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
olej 3 łyżki
sok z cytryny 1/2 cytryny
cukier 1 szczypta
sól do smaku
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z buraków

Kroki postępowania

1
Buraki dokładnie umyć i gotować do miękkości w osolonej wodzie. Ostudzić i obrać ze skóry.
Krok 1 - Surówka z buraków foto
2
Ugotowane buraczki zetrzeć na tarce , cebulę drobno pokroić , natkę posiekać . Całość razem wymieszać dodać przyprawy.
Krok 2 - Surówka z buraków foto
3
Pod koniec całość wymieszać z olejem wymieszanym z sokiem z cytryny i schłodzić.
Krok 3 - Surówka z buraków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr-21 27.12.2013 18:52
pyszna surówka
Barbara/zuza22_85 27.12.2013 18:47
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak