Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z buraka i kapusty kiszonej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 250 gr
burak 0,5 szt
jabłko 1 szt
olej 1-2 łyżka
sól 1 szczypta
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z buraka i kapusty kiszonej

Kapustę gdy jest zbyt kwasna przepłukać lub dobrze odcisnąć i posiekać.
Burak zetrzeć na średnich oczkach tarki. Jabłko zetrzeć na grubych oczkach tarki.
Połączyć razem z olejem doprawiając szczyptą soli, cukru i ewentualnie sokiem z cytryny
Pomysł podpatrzony tu , ja od siebie dodałam jabłko i olej.
To bardzo zdrowa surówka

http://www.galeriaprzepisow.pl/przepis,282109,kapusta-kiszona-z-buraczkami-surowka.html

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 03.03.2014 15:05
bardzo smaczna
artur7 03.03.2014 15:04
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak