Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z buraczków z mandarynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 2 szt
cebula 1 szt
jabłka 2 szt
mandarynki bez pestek 3 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z buraczków z mandarynkami

Buraczki umyć, ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach; doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Cebulę obrać i drobno posiekać - dodać do buraczków. Jabłka umyć, wykroić gniazda nasienne i pokroić w półplasterki - skropić sokiem z cytryny. Mandarynki sparzyć wrzątkiem i wyszorować. Obrać i podzielić na cząstki, każdą cząstkę pokroić na 3 kawałki - wymieszać z buraczkami i jabłkiem. Sałatkę doprawić do smaku i połączyć z olejem - wymieszać delikatnie. Udekorować kawałkami mandarynek razem ze skórką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak