Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z buraczków i kalarepy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2 sztuki
buraki czerwone 2 średnie
majonez 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z buraczków i kalarepy

Buraki w łupinach gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Następnie obieramy je i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Kalarepy obieramy i również trzemy na tarce o dużych oczkach.
Po czym do warzyw dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku.
Wszystko razem mieszamy. Surówkę przekładamy do miseczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 12.08.2015 11:18
super suróweczka :) uwielbiam takie domowe wynalazki - kilka razy robiłam podobną, nawet z wykorzystaniem surowych młodych buraczków :)
Ada-Gaba 12.08.2015 11:00
nie jadłam takiej ,na pewno wyśmienita
Róża1 12.08.2015 10:53
bardzo ciekawa surówka :-)
Wafelek2601 12.08.2015 10:03
Ładnie się prezentuje
kloruś 12.08.2015 09:43
chętnie bym spróbowała!
Motorek 12.08.2015 08:13
smaczny dodatek do drugiego dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak