Surówka z buraczków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    3
  • cebula

    1
  • kapusta pekińska

    1
  • chrzan

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    3 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki myjemy i gotujemy do miekkosci w osolonej wodzie w mundurkach. Po ugotowaniu pozostawiamy do wychlodzenia a nastepnie ucieramy na duzych oczkach.. kapuste drobno szatkujemy i dodajemy do niej buraczki oraz pokrojona w cienkie piórka cebule. Na sam koniec do pokrojonych warzyw dodajemy chrzan oraz jogurt, oraz pieprz i sól do smaku, wszystko bardzo dokładnie mieszamy i podajemy do obiadu jako surówke

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 22.11.2011 22:50
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat