Surówka z brukwia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duze, czerwone, twarde, kwaskowate jablko

    1 sztuka
  • cukeir brazowy lub bialy

    1 lyzka
  • sok z cytryny

    2 lyzeczki
  • brukiew

    100 g
  • marchew

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brukiew i marchew dobrze obrać, umyć, jabłko umyć i osuszyć. Marchew i jabłko (ze skórka) zetrzeć na tarce o większych oczkach, marchew, na małych. Dodać cukier i sok z cytryny, wymieszać. Podawać do obiadu lub samodzielnie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 22.06.2013 23:18
bardzo smakowita
iknkirke 14.03.2011 12:29
Ciekawe danie
Dorota71 26.09.2010 10:54
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat