Surówka z białej rzodkwi i koperku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Być może zapach nie zachęca, jednak walory smakowe tej surówki są niesamowite dla podniebienia. Bardzo prosta w przygotowaniu, idealna do mięs pieczonych lub smażonych. A i samą można podjadać.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • rzodkiew biała

    500 gramów
  • koperek świeży

    3 łyżki
  • śmietana 18%

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzodkiew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Koperek siekamy.
Warzywa łączymy z majonezem i śmietaną, doprawiając do smaku solą oraz pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat