Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z białej rzodkwi i kiełków fasoli mung

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełki fasoli mung 100 gram
rzodkiew biała 200 gram
sezam 1-2 łyżki
ocet winny 3 łyżki
olej sezamowy 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z białej rzodkwi i kiełków fasoli mung

Rzodkiew obrać i pokroić w długie paski, o grubości podobnej do kiełków fasoli mung. Kiełki opłukać. Składniki wsypać do miski i posolić, odczekać 15 minut aż rzodkiew zwiotczeje.
Sezam podgrzać na suchej patelni (użyłam 1 łyżkę czarnego i jedną białego, ale kolor pełni jedynie funkcje dekoracyjne).
Olej sezamowy lub inny roślinny wymieszać z octem winnym jabłkowym lub innym białym i dodać do surówki. Całość doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Na koniec posypać sezamem od razu podawać.
Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.03.2014 05:44
same witaminki
Alex_M 14.02.2014 17:25
ale fajna surówka :)
Katarzyna59 14.02.2014 12:50
wyśmienita surówka
fotoviderek 14.02.2014 07:22
Samo zdrowie :)
Katarzyna/kate1980 13.02.2014 17:21
świetne połączenie składników
ONY_za_kare 13.02.2014 12:40
świetna surówka!
olkaaa 13.02.2014 08:00
ciekawa propozycja
paulina2157 12.02.2014 15:57
podoba mi się ta sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak