Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SURÓWKA Z BIAŁEJ RZODKWI

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiew biała 400 gram
śmietana gęsta 2 łyżki
szczypiorek 1/3 pęczka
sok z cytryny 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: SURÓWKA Z BIAŁEJ RZODKWI

Białą rzodkiew myjemy i obieramy ze skórki a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach.Do startej rzodkwi dodajemy posiekany szczypiorek oraz gęstą śmietanę całość dokładnie mieszamy.Tak przygotowaną surówkę doprawiamy cukrem,sokiem z cytryny,białym pieprzem oraz solą morską do smaku i odstawiamy do lodówki na 15 minut aby smaki się połączyły.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 01.09.2015 20:20
Zdrowa surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak