Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej rzodkiewki i pekińskiej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 mała
rzodkiew biała 1 szt
cebula biała 1 mała
ogórek sałatkowy 1
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza w puszce 1
papryka czerwona 1 mała
sól
pieprz
jogurt naturalny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej rzodkiewki i pekińskiej

Kroki postępowania

1
Najpierw obieramy białą rzodkiewkę ,myjemy i kroimy w kostkę,można zetrzeć na tartce jarzynowej.
Krok 1 - Surówka z białej rzodkiewki i pekińskiej  foto
2
Do rzodkiewki dodajemy kukurydzę i groszek konserwowy.
Krok 2 - Surówka z białej rzodkiewki i pekińskiej  foto
3
Cebule pokroić bardzo drobniutko i dodać do miseczki
Krok 3 - Surówka z białej rzodkiewki i pekińskiej  foto
4
Kapustę pekińską poszatkować drobno umyć ,odsączyć i dodac do składników .
Krok 4 - Surówka z białej rzodkiewki i pekińskiej  foto
5
Na koniec dodajemy paprykę i jogurt naturalny doprawiamy do smaku .
Krok 5 - Surówka z białej rzodkiewki i pekińskiej  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 14.11.2015 16:14
Bardzo lubię takie surówki
Motorek 27.12.2014 10:54
bardzo dobra
gosia56 02.12.2014 15:18
na pewno pyszna;)
Bernadeta1 30.11.2014 14:19
zapowiada się bardzo smacznie
Zdzisław 30.11.2014 13:06
takie smaki lubie w surówce
pestka 30.11.2014 12:44
z pewnością jest smaczna
Futka 30.11.2014 12:08
Smaczna suróweczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak