Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty z kukurydzą

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białej kapusty 500 g
średnie marchewki 2
puszki kukurydzy 1/2
cebula 1
posiekanej natki pietruszki 3 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
olej rzepakowy kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty z kukurydzą

Kapustę posiekać, wrzucić do miski i posolić. Chwilę gnieść dłońmi i zostawić na 10 minut. Potem obrać marchew i cebulę, umyć. Cebulę pokroić w kostkę a marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wrzucić do kapusty, dodać przyprawy i wymieszać surówkę. Zostawić ja na kolejne 10 minut aby smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 10.01.2014 19:04
pychotka :)
patryska76 10.01.2014 18:56
Uwielbiam takie dodatki ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak