Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z białej kapusty z francuskim sosem vinaigrette

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
cebula 1 szt.
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 4 łyżki
sól 2 łyżeczki
kapusta biała 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z białej kapusty z francuskim sosem vinaigrette

Kapustę zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, posypać 2 łyżeczkami soli, odstawić by puściła sok, odcisnąć, zetrzeć marchew na tej samej tarce, cebulę drobno posiekać, wszystko wymieszać, 10 minut przed podaniem dodać sos francuski vinaigrette zrobiony wg mojego przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/114010/sos-francuski-vinaigrette-do-surowki.html , dokładnie wymieszać z surówką, jesli jest potrzeba można dodać jeszcze trochę oliwy z oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak