Surówka z białej kapusty w sosie vinegret.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/4 szt
  • marchew

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • sos vinegret

    6 łyżek
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować,osolić i wygnieść.Zostawić na pół godz.,żeby zmiękła i puściła sok.
Marchew i cebulę zetrzeć na tarce,dodać do kapusty,polać sosem,można dodać odrobinę cukru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cranberry 12.02.2014 10:05
Smaczna do obiadu mnaim
Róża1 07.01.2014 23:59
pyszna kapustka :-)
Grazyna0211 12.12.2013 14:40
pyszna surówka
Ewelina38 20.11.2013 10:20
rewelacyjna do obiadku :)
Katarzyna59 06.11.2013 10:21
smaczna surówka
caralajna 23.10.2013 07:45
ciekawy pomysł
jeta72 21.10.2013 08:02
mi smakuje :-)
kate.500 10.10.2013 12:08
smaczna i zdrowa
cooleczka 09.10.2013 10:52
chyba zrobię do dzisiejszego obiadu
Wafelek2601 06.10.2013 13:40
Takie surówki lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat