Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty, jabłkiem i kperkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 szt.
jabko 1 szt
marchew 1 szt.
koperek 4 łyżeczki
sól 2 łyżeczki
pieprz do smaku
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty, jabłkiem i kperkiem

Kapustę zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, włożyć do miski, posypac 2 łyżeczkami soli, odstawić. W między czasie zetrzeć marchew i jabłko na tej samej tarce. Odcisnąć i odlać sok z kapusty, dodać jabłko i marchew, doprawić pieprzem, wsypać 4 łyżeczki koperku, wymieszać, dodac 2 kopiaste łyżki majonezu, dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce. Doskonała jako dodatek do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 06.03.2011 08:55
super surówka :) Z te białych kapust wprost uwielbiam
bejciu24 05.03.2011 16:54
smaczny dodatek do mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak