Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty i winogron

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 400 g
winogrona białe 150 g
winogrona czerwone 150 g
orzechy włoskie 100 g
sok z cytryny 3 łyżki
oliwa 4 łyżki
Kmin rzymski mielony Prymat 0.5 łyżeczki
orzechy pistacjowe 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty i winogron

Kapustę umyć i cieniutko poszatkować.Można ją lekko posolić,a później odcisnąć nadmiar soku. Można również po pokrojeniu wrzucić bezpośrednio do salaterki bez solenia , a doprawić przed podaniem. Kapusta jest wówczas bardziej chrupiąca.
Winogrona umyć, pokroić na połówki, usunąć pestki.
Oliwę połączyć z sokiem cytrynowym, dodać sól i pieprz do smaku, po czym wymieszać tworząc sos winegret.
W głębokiej salaterce połączyć kapustę z owocami, dodać pokrojone orzechy, nasiona kminu i skropić sosem sałatkowym.
Wymieszać /ewentualnie doprawic do smaku/ i przełożyć na talerze.
Udekorować połówkami orzechów i posypać mielonymi pistacjami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

trufelek 15.09.2016 06:08
Pysznie i zdrowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak