Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 głowki
marchew
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 1 łyżka
sos czosnkowy 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

Kapustę należy umyć i poszatkować w cienkie paseczki. Ja ją sparzam gorącą wodą, ale nie jest to konieczne. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach lub tak jak u mnie kroimy w małe paseczki. Marchew przekładamy do kapusty. Majonez mieszamy z jogurtem i sosem czosnkowym. Zalewamy kapustę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru, jeśli mamy słodką marchewkę cukier można pominąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.10.2015 17:10
Smaczna i zdrowa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak