Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

główka białej kapisty 1 mała
marchewka 1
ogórki konserwowe 2
por (biała część) 1/4
majonez tradycyjny 3 łyżki
sól do smaku
cukier 2 łyżeczki
koperek
pietruszka zielona
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

1.Główkę kapusty przekroić na pół,wyciąć głąb.Kapustę siekamy drobno,
2.Wkładamy do miski i dodajemy 2 łyżeczki cukru i troszkę soli.Mieszamy.
3.Gdy kapusta zmięknie dodajemy 2 ogórki starte na grubej tarce od jarzyn,
startą marchew,pokrojony w krążki por.
4.Wszystko razem mieszamy,dodając 3 łyżki majonezu,pieprz,koperek i pietruszkę.
5.Jeszcze raz dokładnie wszystko wymieszać i wstawić na 30 min do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta2 28.01.2013 14:45
Surowke ta mozna jezeli zostanie ,wykorzystac do plackow ziemniaczanych .Podam przepis nastepnym razem .
ONY_za_kare 27.01.2013 15:43
smaczna i zdrowa!
Aannkaa82 27.01.2013 15:13
Dodałam do ulubionych. Na pewno przetestuję.
treonina 27.01.2013 15:03
smaczna!
meg1984 27.01.2013 14:39
pyszna
angelika14 27.01.2013 14:31
jedna zz moich ulubionych suróweczek
Adam/ZUB3R 27.01.2013 14:13
smaczna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak