Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Surówka

  • kapusta biała

    1/4 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • cebula biała

    1 sztuka

Dressing

  • olej rzepakowy

    6 łyżka
  • ocet jabłkowy

    2 łyżeczka
  • cukier puder

    3 łyżeczka
  • Musztarda stołowa Prymat

    1 1/2 łyżeczka
  • ząbek czosnku

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z białej kapusty

Kapustę drobno poszatkować. Marchew obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Do oleju dodać ocet, musztardę, cukier puder, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz. Składniki dressingu dokładnie połączyć. Dressingiem polać surówkę, wymieszać i odstawić do przegryzienia na minimum godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Motorek 07.09.2014 09:56
pyszna surówka
romanrafal
romanrafal 28.07.2014 14:28
smaczna i zdrowa
wyattearp 23.07.2014 20:42
lubię takie surówki
mysza75 23.07.2014 13:55
jaka dobra też robię podobną
Konczi 22.07.2014 21:12
pyszna taką lubię
Grazyna0211 22.07.2014 19:49
bardzo lubię
Joannasz3190 22.07.2014 18:22
Lubię takie :)
2milutka 22.07.2014 18:09
uwielbiam taką:)
Edith85 22.07.2014 18:00
smaczna i zdrowa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat