Surówka z białej i czerwonej kapusty z kolendrą

Ali

Ali

Surówka z białej i czerwonej kapusty z kolendrą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    0,5 główka
  • kapusta biała

    0,5 główka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • jogurt grecki

    0,5 szklanka
  • cebula

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    0,5 sztuka
  • kolendra

    garść
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy, cebulę drobno kroimy. Mieszamy razem w dużej misce i zalewamy wrzątkiem. Po 20 sekundach odcedzamy. Dodajemy resztę składników, mieszamy wszystko i wkładamy do lodówki, żeby dobrze się wychłodziło. I to właściwie cała filozofia. Proste i naprawdę smaczne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pajbek

01.08.2014 11:33
Faktycznie proste i zapewne smaczne :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat