Surówka z białą kapustą i fasolą

Surówka z białą kapustą i fasolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    10 dag
  • fasola

    5 dag
  • kukurydza

    1/2 puszki
  • oliwa

    3 łyżki
  • marchewka

    1 sztuka
  • ogórek zielony

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 strąk
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z białą kapustą i fasolą

Białą kapustę należy bardzo drobniutko poszatkować. Fasolę ugotować do miękkości, czerwoną paprykę pokroić w drobniutką kosteczkę. Kukurydze odsączyć z zalewy. Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Ogórka posiekać w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki należy ze sobą połączyć i doprawić do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

pajbek 01.12.2013 18:04
Super połączenie :-)
IKrakowianka 09.10.2012 17:23
super surówka
Katarzyna/kate1980 09.05.2012 19:29
fajniutka
Miki 30.01.2012 21:02
spoko
Baska Kaska 16.05.2011 16:30
świetna do ryby
szajba2 12.05.2011 19:46
z fasolą nie jadłem jeszcze
kielcok1 03.04.2011 17:04
bomba
berys18 04.03.2011 09:55
ciekawy przepis
Babciagramolka 04.02.2011 12:12
Kapustka z fasola - czemu nie - do wypróbowania
rakow2
rakow2 10.01.2011 14:58
ja też

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat