Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z bakłażanów

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1/2 kg
jajko 1 szt.
cebula biała 2 szt
szczypiorek 1 łyżka/ posiekany
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
cytryna 1 szt
olej 3 łyżki
sałata zielona kilka liści
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z bakłażanów

Wykonanie:
Bakłażany umyć i pokroić z cebulą, następnie wymieszać z olejem i szczypiorkiem. Doprawić do smaku, skropić sokiem z cytryny i wyłożyć do salaterki. Udekorować ugotowanym jajkiem, liśćmi zielonej sałaty i pokrojoną papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.10.2015 09:59
ciekawa propozycja
Łukasz15 14.10.2015 21:53
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak