Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka włoska

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
kukurydza marynowana 1 puszka
ogórek 2 sztuki
pomidor 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
majonez tradycyjny 2 łyżki
jogurt naturalny 150 ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka włoska

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską myjemy,osuszamy na ręczniku papierowym kroimy na paseczki
Krok 1 - Surówka włoska foto
2
cebulę w kosteczkę ,wkładamy do miseczki,ogórki i paprykę obieramy kroimy razem z pomidorami,dodajemy do kapusty.
Krok 2 - Surówka włoska foto
3
kukurydzę osączamy również dodajemy ,czosnek przeciskam y przez praskę mieszamy wszystko razem
Krok 3 - Surówka włoska foto
4
posypujemy sosem włoskim dodajemy majonez oraz polewamy jogurtem naturalnym,jeszcze raz wymieszać i podawać.
Krok 4 - Surówka włoska foto
5
Gotowa surówka z pekinki przed podaniem.
Krok 5 - Surówka włoska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakołyk 11.02.2014 18:23
Uwielbiam surówki :)
artur7 13.01.2014 15:56
super smak
Fiffi 02.04.2013 22:47
uwielbiam takie zestawienia
babajaga1969 12.03.2013 08:29
robię podobną - jest pyszna
Pusia 11.03.2013 16:24
apetyczna sałatka
meg1984 10.03.2013 18:21
smaczna surówka
agnieszka214 10.03.2013 15:05
fajna sałatka z pekinska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak