Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka wiosenna z młodych warzyw

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko kwaśne 1 szt
natka pietruszki 0,5 pęczka
marchew 2 szt
sok z cytryny 2 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
olej 2 łyżki
jabłko 1 szt
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka wiosenna z młodych warzyw

Kapustę drobno szatkujemy, posypujemy solą i odstawiamy na 30 min. a następnie odlewamy sok. Marchew i jabłka obieramy i ścieramy na tarce: jabłka na dużych oczkach a marchew na małych.Natkę pietruszki drobno siekamy. Składniki mieszamy, dodajemy olej, sok z cytryny i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak