Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka wiosenna z młodej kapusty, selera i marchewki

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała młoda 1/2 główki
seler korzeniowy młody
marchewka młoda 2 średnie
koperek
sok z cytryny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
olej słonecznikowy

Porada

Olej słonecznikowy można zastąpić rzepakowym, lnianym, oliwą z oliwek lub olejem z pestek winogron.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka wiosenna z młodej kapusty, selera i marchewki

Kapustę pokroić ostrym nożem na jak najcieńsze paseczki. Marchewkę i seler obrać, umyć i utrzeć na tarce o największych oczkach. Warzywa połączyć i skropić sokiem z cytryny. Całość posolić, popieprzyć i polać olejem słonecznikowym - wymieszać dokładnie. Na koniec dodać posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Giorgio-Armani 28.05.2015 08:45
Moja ulubiona bo najprostsza :-)
mysza75 22.05.2015 20:31
fajna i mega zdrowa
dom-agi 22.05.2015 07:04
Uwielbiam takie surówki!
Łukasz15 21.05.2015 21:38
Bardzo dobra
Sroczka 21.05.2015 21:00
Lubię takie surówki do obiadu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak