Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka wiosenna z młodej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
marchew 1 duża
Kwas cytrynowy Prymat kilka ziarenek
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 3-5 łyżki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka wiosenna z młodej kapusty

Główkę młodej kapusty myjemy i siekamy w drobne paseczki, wrzucamy do naczynia, solimy "na oko". Możemy po kilkunastu minutach wycisnąć, ale przy młodej kapuście nie ma takiej konieczności.
Marchew ścieramy na tartce, dodajemy do kapusty.
Wsypujemy kilka ziaren kwasku cytrynowego, troszkę cukru, pieprzu i soli do smaku.
Dodajemy ok. 3-5 łyżek majonezu (oczywiście, żeby nie było to zbyt kaloryczne możemy dodać jogurt naturalny). Mieszamy. Gdy składniki się odpowiednio połączą, wkładamy surówkę do lodówki na kilka minut (na krótko) i podajemy do obiadu. Można posypać koperkiem lub natką pietruszki
Smaczne, proste i zdrowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 13.11.2013 07:46
uwielbiam taką surówkę
cooleczka 18.08.2013 22:20
super dodatek
IwonaKa 03.08.2013 16:56
uwielbiam surówki z kapusty
Monia 25.07.2013 15:41
Kolorowa - w pełni się z Tobą zgadzam, ale jak nie miałam akurat cytryny to wsypałam kwasek ;-P
Kolorowa 23.07.2013 11:27
Kwasem zamieniam na cytrynę i ekstra ;)
Smaczna_B 26.06.2013 17:17
bardzo smaczna
Bernadeta1 13.06.2013 13:54
bardzo smaczna
pestka 11.06.2013 13:04
świetna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak