Surówka wiosenna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 główki
  • ogórek zielony

    2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • por

    1/2 szt
  • koperek

    1/2 pęczka
  • majonez

    2-3 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • sól do smaku

  • cukier

    do smaku
  • sok z cytryny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę zetrzeć na tarce- posolić i odcisnąć sok.
Marchewkę i ogórki również zetrzeć, pora drobno pokroić, a koperek posiekać.
Połączyć warzywa- dodać sok cytrynowy i przyprawy.
Na koniec dodać majonez i wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 23.03.2015 11:16
pyszna do II dania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat