Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka Wiosenna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1
kukurydza w puszce 1
ogórek 2 duże
pomidor 4
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 3
olej 12 łyżek
woda 3 łyżki
koper świeży lub mrożony

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka Wiosenna

Kroki postępowania

1
Przygotować warzywa.
Pomidory umyć - jeśli ktoś odczuwa taką potrzebę można sparzyć.
Ogórki obrać i umyć.
Kapustę pekińską przekroić na pół.
Kukurydzę odsączyć na sitku.
Krok 1 - Surówka Wiosenna foto
2
Kapustę pekińską poszatkować.
Ogórki pokroić w półtalarki, natomiast pomidory w grubszą kostkę.
Krok 2 - Surówka Wiosenna foto
3
Kapustę, pomidory, ogórki oraz kukurydzę połączyć w jednym dużym naczyniu.
Krok 3 - Surówka Wiosenna foto
4
Do kubka wsypać sos i wlać 12 łyżek oleju i łyżki wody.
Krok 4 - Surówka Wiosenna foto
5
Warzywa posypać koprem.
Krok 5 - Surówka Wiosenna foto
6
A następnie polać sosem. Całość dokładnie wymieszać.
Krok 6 - Surówka Wiosenna foto
7
Całość dokładnie wymieszać.
Krok 7 - Surówka Wiosenna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 20.10.2013 10:14
Smacznie wygląda:)
Róża1 07.08.2013 18:20
pyszna surówka
Krakowianka 05.08.2013 07:44
zdrowa i kolorowa, a co najważniejsze szybka do zrobienia ;)
iwi 04.08.2013 20:20
Letnia też może być
LoLa 04.08.2013 20:12
pyszna sóweczka
everay 04.08.2013 19:43
fajnie kolorowa
SmacznaPyza 04.08.2013 19:20
pyszna surówka, ale wiosennego nic w niej nie ma :D
Papryczka 04.08.2013 19:16
jaka kolorowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak