Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka wielowarzywna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/4 sztuki
por (biała część)
sól i pieprz do smaku
ocet winny do smaku
ogórek 1 sztuka mała
marchewka 1 sztuka
cukier puder do smaku
olej rzepakowy 1 łyżka
rzodkiewki 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka wielowarzywna

Pora drobno kroimy i przelewamy na sitku wrzątkiem. Kapustę pekińską szatkujemy, marchewkę ścieramy na drobnych oczkach. Ogórka kroimy w półplasterki, natomiast rzodkiewkę w drobne kawałki. Wszystkie warzywa mieszamy, dodajemy olej oraz przyprawy. Całość mieszamy i odstawiamy na kilka minut aby smaki się połączyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Docherro 25.10.2016 10:22
Bardzo lubię takie surówki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak