Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka wielowarzywna

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 30 dag
cebula 1/2 szt
rzodkiewka 1/2 pęczka
kalarepka młoda 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
papryczka chili 1/4 szt
jabłko 1 szt
majonez light 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Surówka wielowarzywna z dodatkiem jabłek i papryczki chilli, to wspaniały dodatek do dania z mięsem.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka wielowarzywna

Jabłko, kiszone ogórki i obraną kalarepkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać.

Kapustę zetrzeć na tarce jarzynowej, wymieszać z odrobiną soli, odcisnąć. Paprykę bez nasion pokroić w kosteczkę, papryczkę chili drobno posiekać. Rzodkiewkę umyć i zetrzeć na tarce.

Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 12.01.2016 13:07
same pyszności
Barbara13 04.01.2016 22:14
takiego połączenia jeszcze nie robiłam...pora to zmienić
Ania321 04.01.2016 19:52
pyszna surówka :)
jasiek 04.01.2016 19:29
samo zdrowie
IKrakowianka 04.01.2016 19:07
uwielbiam takie surówki do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak