Surówka w sosie jogurtowo - koperkowym

Surówka w sosie jogurtowo - koperkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 szt
  • cebula czerwona

    1/2 szt
  • marchew

    1 szt
  • ogórek zielony

    1 szt
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • koperek

    2-3 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka w sosie jogurtowo - koperkowym

Warzywa oczyszczamy, kapustę szatkujemy, ogórka kroimy w plasterki, a cebulę kroimy w cienkie piórka. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach. Wszystkie warzywa mieszamy z koperkiem, jogurtem i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

agnieszka214 01.10.2016 20:21
Pycha suroweczka
Beatris 01.10.2016 19:13
Pyszny dodatek do obiadu :)
2milutka 01.10.2016 14:34
Tez robię podobną ;)
kd045 01.10.2016 13:38
super surówka !
Konczi 01.10.2016 13:28
pyszna propozycja - skusiłabym się na taką surówkę
KORAL 01.10.2016 13:03
Kapusta, ogórek, dobre składniki na obniżenie cukru. Świetna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat