Surówka sezonowa ze śliwek węgierek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    0,5 kg
  • kwaśna śmietanka

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki umyś, wypestkowac i pokroic na ósemki (łódeczki). Cebulę pokroi w kosteczkę. Wszystko włożyc do miski i dodac śmietankę, posolic do smaku. Dobrze wymieszac. Polecam to smak bardzo oryginalny ale wielu przypada do gustu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 08.05.2011 16:25
śliwki lubię ale żeby jeść je ze śmietaną ...
Barbara55 22.04.2011 13:38
tylko czy jadalne?
kielcok1 23.03.2011 16:16
oryginalne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat