Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Surówka selerowa z orzechami:
-
seler korzeniowy średniej wielkości
0.5 sztuki -
jabłko kwaśne
1 sztuka -
orzechy włoskie
4 sztuki -
majonez
2 łyżki -
sok z cytryny
1.5 łyżeczki -
sól
1 szczypta -
pieprz
0.5 szczypty
Sposób przygotowania
Seler dokładnie obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a następnie skropić sokiem z cytryny (zapobiegnie to ciemnieniu selera). Obrane jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z selerem. Orzechy lekko posiekać, dodać do surówki i połączyć całość z majonezem. Doprawić solą i pieprzem.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się