Surówka selerowa z orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Bardzo smaczna i aromatyczna surówka na bazie korzenia selera. Polecam ją szczególnie do dań z drobiu.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Surówka selerowa z orzechami:

  • seler korzeniowy średniej wielkości

    0.5 sztuki
  • jabłko kwaśne

    1 sztuka
  • orzechy włoskie

    4 sztuki
  • majonez

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1.5 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    0.5 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler dokładnie obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a następnie skropić sokiem z cytryny (zapobiegnie to ciemnieniu selera). Obrane jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z selerem. Orzechy lekko posiekać, dodać do surówki i połączyć całość z majonezem. Doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat