Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka polska z młodej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta 40 dag
ogórek gruntowy 1 sztuka (15 dag)
cebula 1/2 sztuki
papryka czerwona 1/2 sztuki
musztarda 1 łyżka
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz
cukier
koper świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka polska z młodej kapusty

Kapustę umyć i oczyścić z zewnętrznych liści. Poszatkować, posolić, skropić sokiem z cytryny i dodać szczyptę cukru. Przykryć pokrywką. Odstawić na 15-20 min.
Warzywa umyć. Cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę, a obrany ogórek w cienkie paski.
Do kapusty dodać pokrojone warzywa, wymieszać i przyprawić solą i pieprzem.
Na końcu dodać musztardę wymieszaną z olejem i dokładnie wymieszać. Surówkę posypać posiekanym koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 28.03.2017 12:08
Wiosna idzie, więc zaraz będzie kapustka i spróbuje przepisu.
Bernadeta1 23.06.2015 18:41
zdrowo i bardzo smacznie
inka2012 23.06.2015 10:21
pyszna!! :)
Wafelek2601 23.06.2015 08:41
Najlepsza na świecie
adelajda 23.06.2015 08:40
bardzo lubie :))
Alex_M 23.06.2015 07:48
pyszna suróweczka! :)
olkaaa 23.06.2015 07:30
bardzo lubię
jagoda5913 23.06.2015 00:20
Super ,wypróbuję
Iwusia 22.06.2015 23:35
smakowita suróweczka
Róża1 22.06.2015 22:44
wspaniała suróweczka !!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak