Surówka paprykowa do obiadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kilka chwil, kilka chlaśnięć nożem i gotowe.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • paryka żółta

    1 sztuka
  • pomidorki koktajlowe

    150 gramów
  • świeże listki bazylii

    1 pęczek
  • ocet ryżowy

    5 łyżek
  • oliwa

    50 mililitrów
  • syrop różany

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki kroimy w kostkę.
Pomidorki jak uważamy.
Bazylię siekamy.
Oliwę mieszamy z octem i syropem.
Wszystko łączymy, doprawiając do smaku solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat