Przepis i sposób przygotowania na: Surówka paprykowa do obiadu
Papryki kroimy w kostkę. Pomidorki jak uważamy.
Bazylię siekamy.Oliwę mieszamy z octem i syropem.
Wszystko łączymy, doprawiając do smaku solą.
Kilka chwil, kilka chlaśnięć nożem i gotowe. Pyszna surówka paprykowa gotowa do obiadu. Będzie pasowała do większości mięs. Polecam!
papryka czerwona | 1 sztuka |
papryka zielona | 1 sztuka |
paryka żółta | 1 sztuka |
pomidorki koktajlowe | 150 gramów |
bazylia świeża | 1 pęczek |
ocet ryżowy | 5 łyżek |
oliwa | 50 mililitrów |
syrop różany | 4 łyżki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 szczypta |
Papryki kroimy w kostkę. Pomidorki jak uważamy.
Bazylię siekamy.Oliwę mieszamy z octem i syropem.
Wszystko łączymy, doprawiając do smaku solą.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: