Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka paprykowa do obiadu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Kilka chwil, kilka chlaśnięć nożem i gotowe. Pyszna surówka paprykowa gotowa do obiadu. Będzie pasowała do większości mięs. Polecam!

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
paryka żółta 1 sztuka
pomidorki koktajlowe 150 gramów
bazylia świeża 1 pęczek
ocet ryżowy 5 łyżek
oliwa 50 mililitrów
syrop różany 4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka paprykowa do obiadu

Papryki kroimy w kostkę. Pomidorki jak uważamy.
Bazylię siekamy.Oliwę mieszamy z octem i syropem.

Wszystko łączymy, doprawiając do smaku solą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak