Surówka ogórkowo – miętowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek zielony

    50 dag
  • mięta świeża siekana

    2-3 łyżki
  • jogurt naturalny

    300 ml
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • sól

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki zielone należy umyć, obrać ze skórki i poszatkować cienko jak na mizerie.
Następnie skropić sokiem z cytryny dodać szczyptę soli, cukru i przebrane, opłukane oraz posiekane liście mięty.
Następnie wlać jogurt naturalny i wymieszać wszystko razem.
Najlepiej smakuje mocno schłodzony, idealny na gorące dni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 21.09.2016 13:55
ja również często do ogórków dodaję miętę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat