Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka ogórkowo – miętowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek zielony 50 dag
mięta świeża siekana 2-3 łyżki
jogurt naturalny 300 ml
sok z cytryny 2 łyżki
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka ogórkowo – miętowa

Ogórki zielone należy umyć, obrać ze skórki i poszatkować cienko jak na mizerie.
Następnie skropić sokiem z cytryny dodać szczyptę soli, cukru i przebrane, opłukane oraz posiekane liście mięty.
Następnie wlać jogurt naturalny i wymieszać wszystko razem.
Najlepiej smakuje mocno schłodzony, idealny na gorące dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 21.09.2016 13:55
ja również często do ogórków dodaję miętę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak