Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa Zewy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/4 szt
papryka czerwona 1/2 szk
cebula 1 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
kukurydza w puszce 1/2 puszki
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
natka pietruszki 2 łyżki posiekanej
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
cukier do smaku
ocet do smaku
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa Zewy


Kapustę poszatkować.
Fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy.
Selera po obraniu i umyciu zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Paprykę pokroić w paseczki.
Cebulę pokroić na ćwiartki a potem w plasterki.
Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać posiekaną natkę i przyprawy do smaku i wymieszać surówkę.
Odstawić ją na kilka minut aby smaki się dobrze przegryzły, w razie potrzeby jeszcze doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 18.04.2016 22:13
Same pyszności
Malinka 18.04.2016 07:34
Kolorowo, smacznie, zdrowo...tak, jak lubię najbardziej :)
Beatris 17.04.2016 22:06
Smakowity dodatek do obiadu:)
luna76 17.04.2016 14:46
uwielbiam takie połączenie :)
justynkag 17.04.2016 14:17
Smaczna surówka
Motorek 17.04.2016 13:45
bardzo dobra i kolorowa
ilka01 17.04.2016 13:10
pysznie i zdrowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak