Surówka obiadowa Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/4 szt
  • papryka czerwona

    1/2 szk
  • cebula

    1 szt
  • seler korzeniowy

    1/4 szt
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • fasola czerwona z puszki

    1/2 puszki
  • natka pietruszki

    2 łyżki posiekanej
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • ocet

    do smaku
  • olej

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Kapustę poszatkować.
Fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy.
Selera po obraniu i umyciu zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Paprykę pokroić w paseczki.
Cebulę pokroić na ćwiartki a potem w plasterki.
Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać posiekaną natkę i przyprawy do smaku i wymieszać surówkę.
Odstawić ją na kilka minut aby smaki się dobrze przegryzły, w razie potrzeby jeszcze doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara13 18.04.2016 22:13
Same pyszności
Malinka 18.04.2016 07:34
Kolorowo, smacznie, zdrowo...tak, jak lubię najbardziej :)
Beatris 17.04.2016 22:06
Smakowity dodatek do obiadu:)
luna76 17.04.2016 14:46
uwielbiam takie połączenie :)
justynkag 17.04.2016 14:17
Smaczna surówka
Motorek 17.04.2016 13:45
bardzo dobra i kolorowa
ilka01 17.04.2016 13:10
pysznie i zdrowo :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat