Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta pekińska
1/4 szt -
papryka czerwona
1/2 szk -
cebula
1 szt -
seler korzeniowy
1/4 szt -
kukurydza w puszce
1/2 puszki -
fasola czerwona z puszki
1/2 puszki -
natka pietruszki
2 łyżki posiekanej -
sól
do smaku -
Pieprz czarny Prymat w młynku
do smaku -
cukier
do smaku -
ocet
do smaku -
olej
5 łyżek
Sposób przygotowania
Kapustę poszatkować.
Fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy.
Selera po obraniu i umyciu zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Paprykę pokroić w paseczki.
Cebulę pokroić na ćwiartki a potem w plasterki.
Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać posiekaną natkę i przyprawy do smaku i wymieszać surówkę.
Odstawić ją na kilka minut aby smaki się dobrze przegryzły, w razie potrzeby jeszcze doprawić.
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się