Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa z tartymi korniszonami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/3 szt
ogórek zielony 3 szt
korniszony 5 szt
cebula 1 szt
pomidory 2 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
śmietana 18 proc
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa z tartymi korniszonami

Kapustę białą kroimy dość drobno. Cebulę obieramy i siekamy drobniutko. Mieszamy kapustę z cebulą solimy i odstawiamy na ok 10 min. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kosteczkę pomidory i pokrojone w plasterki ogórki. Mieszamy wszystko razem. Doprawiamy sola i pieprzem. Na koniec dodajemy tarte korniszony i śmietanę. Mieszamy i chłodzimy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 15.06.2013 08:14
takie surówki do obiadu są najlepsze
iwa643 15.06.2013 07:42
Polecam do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak