Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa z młodej kapusty

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
marchewka 1 sztuka
cebula biała 1/2 sztuki
koperek pęczek
oliwa 3 łyżki
Musztarda kremska Prymat 1,5 łyżeczki
cukier 1,5 łyżeczki
majonez 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa z młodej kapusty

Kapustę myjemy cienko szatkujemy nożem posypujemy solą mieszamy i odstawiamy na chwilę aby zmiękła,marchewkę obieramy ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach,cebulę obraną kroimy w drobną kosteczke ,szczypiorek i koperek siekamy drobniutko.
Wszystkie składniki mieszamy razem ,dodajemy oliwę oraz musztardę i majonez ,doprawić do smaku solą i pierzem wymieszać wstawić do lodówki aby składniki sie przegryzły.
Podawać jako dodatek do mięs i młodych ziemniaczków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 17.09.2013 14:59
ładnie wygląda
kasienka23 05.07.2013 07:18
uwielbiam taka surówkę!
Milena87 04.07.2013 22:37
świetna sałatka do obiadu, lubię takie
Barbara777 04.07.2013 21:40
muszę spróbować:)
Smaczna_B 04.07.2013 20:13
taka najlepsza do obiadu!
Aleksandra/Olcia 04.07.2013 19:55
mniam,uwielbiam takie dodatki do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak